Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Katja Paassilta

Protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri
Hammaslääkäri Katja Paassilta Tampere

Olen kotoisin Muoniosta. Hammaslääkäriksi valmistuin Oulun yliopistosta. Erikoistuin Tampereen yliopistossa pääaineenani protetiikka ja purentafysiologia, sivuaineenani suukirurgia. 

Valmistuin sähkötekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta. Diplomityöni aihe oli kudostyyppejä sähköisesti tunnistava Älyneula. Nykyään olen mukana Injeqissä, joka perustettiin Älyneulan ympärille. Kehitettävää teknologiaa voisi hammaslääketieteessä käyttää esimerkiksi leukanivelpistoihin ja puudutuksiin. 

Tekniikan opintojen ohella jatkoin hammaslääkärinä, koska pidän ihmisten kanssa työskentelystä. Nautin myös käsillä tekemisestä. Ihminen on kokonaisuus ja suun terveys tulee hoitaa kokonaisvaltaisesti potilasta kuunnellen. Teen mielelläni tiimityötä eri alojen hammaslääkäreiden kanssa. 

Olen työskennellyt sekä sairaalan että kaupungin suupoleilla. Erikoisosaamistani ovat monenlaiset proteettiset työt, myös vaativa protetiikka. Lopputuloksen täytyy olla purennallisesti toimiva, estetiikkaa unohtamatta. Onnistunut protetiikka vaatii perustaksi hyvin ja huolellisesti tehdyt pohjatyöt. Minulla on pitkä kokemus perushammashoidosta. Teen lisäksi suukirurgisia toimenpiteitä kuten hampaiden poistoja. 

Rentoudun luonnon helmassa, harrastan pitkiä juoksulenkkejä. Pidän eläimistä ja musiikista.