Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hammasimplantit eli keinojuuret

Elämme tänä päivänä pidempään kuin yksikään sukupolvi ennen meitä. Hampaistoa ei kuitenkaan ole suunniteltu kestämään satavuotispäiviimme saakka. Esimerkiksi vuosien varrella tehdyt hampaiden korjaustoimenpiteet, kuten paikkaukset ja juurihoidot, heikentävät hampaiden kestävyyttä merkittävästi. Jos vaurioituneita hampaita joudutaan poistamaan, hammasrivistöä voidaan paikata hammasimplanteilla. Hammasimplantit voivat monesti olla elinikäinen ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen.

Varaa aika maksuttomaan implanttikonsultaatioon, niin saat arvokasta lisätietoa hammasimplanttien harkintaan ja suunnitteluun. Implanttikonsultaatio ei sido sinua mihinkään. 

Mitä hammasimplantit ovat?

Hammasimplantit ovat ruuvin muotoisia keinojuuria, jotka asetetaan kirurgisesti leukaluuhun. Kun implantti on asennettu paikoilleen, sen päälle kiinnitetään vielä hampaan näkyvä osa eli kruunu. Näin hammasimplanteilla voidaan korvata puuttuvia hampaita. Uusi hammas on suussa pysyvästi kiinni ja toimii kuten luonnolliset hampaat.

Yleensä hammasimplantti valmistetaan titaanista; samasta materiaalista, jota käytetään monissa muissakin kehon proteeseissa, kuten lonkka- tai polviproteeseissa. Titaanimateriaali mahdollistaa ns. osseointegraation. Tämä tarkoittaa luun kasvamista kiinni titaanin pintaan.

Ihanteellinen implanttiasiakas  on tupakoimaton, hyvästä suun terveydestä huolehtiva ja säännöllisesti ylläpitohoidossa käyvä potilas, joilla ei ole merkkejä iensairauksista. Ihannetapauksessa implanttiasiakkaan omaa luuta on säästynyt hampaan poiston jälkeen riittävästi implanttia varten.

hammasimplantit Tampere

Laadukkaat hammasimplantit

Hammasimplantit eli keinojuuret on valmistettu titaanista. Titaania käytetään myös monissa muissa kehon proteeseissa. Titaani on materiaalina erityinen, koska se mukautuu ja kiinnittyy leukaluuhun muutamassa kuukaudessa.

Hammaslääkäriasema Helmiäisessä käytetään ainoastaan kliinisesti tutkittuja Straumann- ja Nobel Biocare -implantteja, joiden laatuun ja kestävyyteen voi luottaa.

Hammasimplantti koostuu implantista (fikstuura), jatkeesta (abutmentti) ja kruunusta. Implantti upotetaan leukaluuhun, jatke kiinnitetään implanttiin luutumisen jälkeen, ja kruunu on jatkeen päällä oleva näkyvä osa, joka näyttää hampaalta.

Hammasimplantti – hinta alk. 2357 €
(alk. 70 €/kk)

Hammaslääkäriasema Helmiäinen tarjoaa laadukkaat implanttihoidot kilpailukykyiseen hintaan. Meillä hammasimplantin hinta alkaa 2357 eurosta (Kela-korvauksen jälkeinen omavastuuosuus 2290 euroa). Hinta sisältää implanttiruuvin, suu- ja leukakirurgin tekemän implantointitoimenpiteen ja keraamisen implanttikruunun.

Hintaesimerkkejä:

 • Yksi hammasimplantti, hinta: 2357 €
 • Kaksi hammasimplanttia, hinta: 4500 euroa
 • Kolme implanttia, hinta: 6500 euroa
 • Implantit koko ala- tai yläleukaan, hinta: 9500 euroa
 • Hammasimplantit koko suuhun, hinta: 18 000 euroa

Huomaathan, että yllä mainitut hinnat ovat ns. alkaen-hintoja. Tarkan hintatiedon omalle implantointityöllesi saat maksuttoman, ei-sitovan konsultaatiokäyntisi aikana. 

suu- ja leukakirurgi Männistö Tampere


Yksi implantti


alk. 2357 euroa
(alk. 70 euroa/kk)


suu- ja leukakirurgi Männistö Tampere


Kolme implanttia


alk. 6500 euroa
(alk. 190 euroa/kk)

suu- ja leukakirurgi Männistö Tampere


Implantit koko
alaleukaan


alk. 9500 euroa
(alk. 270 euroa/kk)

Näin hammasimplantit asennetaan

Ennen asennusta

Implanttihoito on prosessi, joka vaatii muutamia hammaslääkärikäyntejä. Hoidon harkinta ja suunnittelu aloitetaan konsultaatiokäynnillä. Helmiäisessä implanttikonsultaatio on maksuton, eikä se velvoita asiakasta mihinkään.

Ennen varsinaisen hoidon aloittamista suu- ja leukakirurgi tekee suun kliinisen tutkimuksen. Kliinisen tutkimuksen lisäksi implanttihoidon aloitukseen tarvitaan röntgentutkimus. Tutkimukset ovat yksilöllisesti suunnitellun implanttihoidon perusta.

Implanttihoito voidaan tehdä, kun suu on terve ja suuhygieniasta on huolehdittu. Mikäli suussa on tulehdus tai muuta hoidettavaa, nämä hoidetaan kuntoon ennen implantin asennusta.

Implantin asennus

Implantti eli keinojuuri asennetaan paikalleen kirurgisesti paikallispuudutuksessa. Käytännössä kirurgi poraa leukaluuhun ontelon, johon ruuvi asennetaan paikalleen. 

Millintarkka asemointi onnistuu Helmiäisen implanttinavigaattorin avulla. Navigaattoriavusteisuuden etuja:

 • luusiirteitä tarvitaan entistä vähemmän
 • protetiikka kestää entistä pidempään
 • potilasturvallisuus lisääntyy
 • komplikaatiot vähenevät

Paranemisvaihe

Osseointegraatiolla tarkoitetaan implantin ja luun välitöntä liitosta. Implantin luutuminen onkin tärkeää hoidon onnistumisen kannalta.

Luun poraaminen aiheuttaa alueelle trauman, joka käynnistää haavan paranemismekanismit. Paranemisprosessin aikana solut aktivoituvat muodostamaan luuta, pehmytkudoksia ja verisuonia. Luu kasvaa kiinni tiukasti implantin huokoiseen pintaan, ja näin hammasimplantti pysyy tukevasti kiinni.

Implantin annetaan luutua muutaman kuukauden ajan.

Proteettinen hoito

Kun kudos on parantunut, on aika kiinnittää keinojuureen proteettinen rakenne. Proteettinen rakenne voi olla esimerkiksi kruunu, hammassilta tai irtoproteesi.

Proteettista rakennetta varten otetaan tarvittavat jäljennökset. Jäljennösten avulla valmistetaan esimerkiksi hammaskruunu tai -silta.

Proteettinen vaihe vaatii yleensä muutamaa käyntikertaa suu- ja leukakirurgin vastaanotolla.

Omahoito

Hammasimplanttia on hoidettava yhtä huolellisesti kuin omiakin hampaita, ja myös implantit on tutkittava säännöllisesti esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden välein.

Kontrollikäynneillä suu ja hammasimplantti puhdistetaan perusteellisesti.

Omahoidon laiminlyönti voi johtaa tulehdukseen ja jopa pahimmassa tapauksessa implantin irtoamiseen leukaluusta. 

Lue lisää omahoidosta.

Hammasimplantti paikalleen millintarkasti

Kesällä 2020 Helmiäisen implanttihoidoissa siirryttiin seuraavalle tasolle uuden laitehankinnan myötä. Jatkossa hammasimplantti voidaan asemoida oikeille paikoilleen millintarkasti implanttinavigaattorin avulla.

Varsinaisessa implantin laittamisessa ei ole muuttunut mikään.
Navigaattoriavusteisuus vaikuttaa kuitenkin seuraavilla tavoilla:

 • luusiirteitä tarvitaan entistä vähemmän
 • protetiikka kestää entistä pidempään
 • potilasturvallisuus lisääntyy ja komplikaatiot vähenevät, kun kudosten tilanne voidaan ennakoida koko toimenpiteen ajan

”Navigaattorin ansiosta toimenpide voidaan kohdistaa millintarkasti oikeaan paikkaan”, kertoo hammaslääkäri Ville Männistö.

suu- ja leukakirurgi Männistö Tampere

Millainen on ihanteellinen implanttiasiakas?

Hammasimplantti toimii parhaiten, kun asiakas

 • pitää hyvää huolta suunterveydestään
 • voi riittävän hyvin – mahdollisien perussairauksien, esim. diabeteksen, tulisi olla hoitotasapainossa
 • ei kärsi iensairauksista
 • ei tupakoi
 • ei ole enää kasvuiässä

Implantointialueella tulee olla riittävästi omaa luuta. Luun määrää voidaan lisätä käyttämällä keinoluuta tai siirtämällä potilaan omaa luuta toisesta paikasta. Joskus tarvitaan sekä keinoluuta että luusiirrettä.

Hammasimplantti Nobel

Osseointegraatio

Hammasimplantti on ruuvin muotoinen keinojuuri, joka asetetaan kirurgisesti leukaluuhun. Implantissa oleviin kierteisiin voidaan kiinnittää uusi hammaskruunu, joskus kaksikin.

Yleensä hammasimplantti on valmistettu titaanista. Titaania käytetään monissa muissakin kehon proteeseissa, kuten lonkka- tai polviproteeseissa. Titaanimateriaalin erityisominaisuus on se, että se mukautuu ja kiinnittyy leukaluuhun muutamassa kuukaudessa (osseointegraatio).

Hammaslääkäriasema Helmiäisessä käytetään ainoastaan kliinisesti tutkittuja Straumann– ja Nobel Biocare -implantteja, joiden laatuun ja kestävyyteen voi luottaa.

Monipuolinen hammasimplantti

Hammasimplantti tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja. Yksi puuttuva hammas korjataan yhdellä hampaalla. Kaksi puuttuvaa hammasta voidaan joissain tilanteissa korjata yhdellä implantilla, johon kiinnitetään kaksi hammasta. Kolme puuttuvaa hammasta voidaan korvata kahdella implantilla ja niiden varaan kiinnitetyillä kolmella hampaalla.

Muutamalla strategisesti sijoitetulla implantilla ja niiden varaan rakennetuilla hampailla voidaan korjata laajojakin puutoksia. Jos olet menettänyt kaikki hampaasi, voidaan puutos korvata koko leuan pituisella sillalla tai muutaman implantin varaan kiinnitettävällä, irroitettavalla neppariproteesilla.

hammasimplantti Tampere

Usein kysyttyä

Paljonko hammasimplantti maksaa?

Helmiäisessä yhden perusmuotoisen hammasimplantin hinta on 2357 euroa (Kela-korvauksen jälkeen 2290 euroa). Hinta sisältää titaanisen keinojuuren, suu- ja leukakirurgin tekemän implanttileikkauksen sekä keraamisen implanttikruunun. Mahdolliset lisätoimenpiteet (esimerkiksi luusiirre) eivät tähän hintaan sisälly.

Sattuuko implantointi?

Implantointi on paikallispuudutuksessa tehtävä kirurginen toimenpide, mutta se ei ole kivulias.  Lähtökohtaisesti myös toipuminen on nopeaa ja varsin vaivatontakin.

Mikä on immediaatti-implantti?

Immediaatti-implantoinnissa implantti asetetaan hampaan poistokuoppaan välittömästi hampaan poiston jälkeen, samalla vastaanottokäynnillä. Samalla käyntikerralla asiakas saa myös väliaikaisen kruunun. Menetelmä vähentää hoitoaikaa ja tarvittavien toimenpiteiden määrää sekä tarjoaa potilaalle nopean ja esteettisesti miellyttävän ratkaisun.

Kenelle immediaatti-implantti soveltuu?

Immediaatti-implantointi soveltuu useimmille potilaille, mutta se vaatii kuitenkin aina yksilöllisen arvioinnin. Tietyt elämäntavat ja sairaudet voivat vaikuttaa menetelmän soveltuvuuteen.

Entä immediaatti-implantin kestävyys?

Tutkimukset osoittavat, että immediaatti-implantit ovat yhtä kestäviä ja pitkäikäisiä kuin perinteiset implantit.