Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hampaan poisto
Tampere

Hammaslääkäri pyrkii aina ensisijaisesti säästämään hampaasi. Joskus kun hammaskudosta on menetetty liikaa, infektio ei enää ole hoidettavissa tai se ei ole hoidosta huolimatta parantunut, voi hampaan poisto kuitenkin olla vaihtoehdoista paras.

Miten hammas poistetaan?

Ennen hampaan poistoa tehdään röntgenkuvaus, jolla selvitetään hampaan anatomia ja valmistaudutaan mahdollisimman sujuvaan ja kivuttomaan hampaan poistoon.

Hampaan poisto on mahdollista suorittaa täysin kivuttomasti, sillä ennen toimenpidettä hammas puudutetaan. Toimenpiteen kesto on tavallisesti muutamasta minuutista puoleen tuntiin.

”Kävin poistatuttamaan kirurgisesti viisurit ylhäältä ja alhaalta samalla kertaa. Homman hoiti Ville Männistö. Itseäni jännitti aika hurjan paljon, mutta kaikki hoituikin nopeasti ja mutkattomasti. Erittäin ammattitaitoista henkilökuntaa, viihtyisät tilat ja ystävällinen ja huolehtiva palvelu. Kiitos!🌞” – Asiakaspalaute

Viisaudenhampaan poisto

Viisaudenhampaiden poistotarve arvioidaan yksilöllisesti. Viisaudenhampaita poistetaan myös ennaltaehkäisevästi. Useimmiten viisaudenhampaan poisto on suositeltavaa.

Otollisin ajoitus viisaudenhampaiden poistolle on ennen kuin hampaan juuri on kehittynyt täysin valmiiksi. Poiston ajoitus vaihtelee, mutta tavallisesti poisto tehdään ikävuosina 18–23. Ikääntyessä viisaudenhampaiden ympärillä oleva luu kovettuu, joten mitä nuorempana toimenpide päästään suorittamaan, sitä nopeammalla paranemisella ja pienemmillä riskeillä toimenpide saadaan suoritetuksi.

Viisaudenhampaan poisto -podcast

Hammaslääkäri Emilia Turtiainen keskustelee Helmiäisen hammaslääkäri Ville Männistön kanssa viisaudenhampaista, niiden poistoista ja jälkihoidosta. Ehkei se olekaan niin kauhea kokemus.

Klikkaa tästä, niin pääset viisaudenhampaan poisto -podcastiin!

Hampaan poistotarve arvioidaan hammastarkastuksessa

Vahingoittuneiden hampaiden hoitotarve ja mahdollinen hampaan poistotarve arvioidaan aina huolellisesti hammastarkastuksessa. Hammastarkastuksessa suunnittelemme yhdessä kanssasi juuri sinulle parhaan hoitomenetelmän ja hoidon aikataulutuksen sekä teemme sinulle kustannusarvion toimenpiteistä.

Hampaan poisto on lähes aina viimeinen vaihtoehto hampaiden hoidossa. Kun käyt säännöllisesti hammastarkastuksessa, mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa. Tällöin myös hampaiden poisto voidaan todennäköisemmin välttää.