Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hampaiden soodapuhdistus eli jauhepuhdistus

Hampaiden soodapuhdistus, virallisesti jauhepuhdistus, on hampaiden tehopesu. Soodapuhdistus on tehokas mutta turvallinen, kivuton ja hellävarainen puhdistusmenetelmä, joka ei varsinaisesti kuitenkaan valkaise hampaita. Hampaista tulee kuitenkin aiempaa kirkkaamman ja kiiltävämmän näköiset sekä miellyttävän liukkaan ja puhtaan tuntuiset. Soodapuhdistus on erinomainen keino ylläpitää suun terveyttä sekä ehkäistä esimerkiksi iensairauksia.

Hampaiden soodapuhdistus ja kirkastava valkaisu on yhdistelmäpalvelu. Se sopii sinulle, joka kaipaat nopeaa hampaiden kirkastusta. Kirkastava valkaisu on soodapuhdistuksen yhteydessä tehtävä nopea ja kevyt valkaisumenetelmä, joka vaalentaa lyhytkestoisesti hampaiden väriä. Kirkastavan valkaisun tulokset kestävät hyvinä muutamasta päivästä viikkoon.

Soodapuhdistus Tampere suuhygienisti hammaslääkäri

”Suosittelen suuhygienistin palveluita. Hyvä palvelu, modernit työskentely- ja asiakastilat, kiireetön hoito ja huolellinen hampaiden putsaus. Kiitos Jannika loistavasta työstä hampaiden putsauksessa ja valkaisussa. 🤩” – Asiakaspalaute

Miten hampaiden soodapuhdistus toteutetaan?

Soodapuhdistuksessa käytetään painepesurin kaltaista laitetta, jossa veden- ja ilmanpaine yhdistetään jauheeseen, esimerkiksi soodaan.

Ennen varsinaista toimenpidettä suuhusi asetetaan suoja, joka pitää suusi auki ja kääntää huulesi kevyesti pois tieltä. Tämän jälkeen hampaillesi puhalletaan soodapuhdistuslaitteella vettä, ilmaa ja soodaa, jolloin biofilmi, ulkoinen plakki ja värjäytymät saadaan poistetuksi hampaiden pinnalta.

Toimenpide on varsin nopea, usein reilusti alle puoli tuntia. 

Soodapuhdistus ei satu, mutta saatat tuntea pientä kihelmöintiä ikenissäsi ja kielelläsi. Ammattitaitoinen suuhygienistimme varmistaa, että toimenpide on sinulle mahdollisimman miellyttävä.

Sooda- eli jauhepuhdistus voidaan tehdä karkealla jauheella turvallisesti 2–3 kertaa vuodessa. Hienolla jauheella toimenpide voidaan tehdä tätä useamminkin.

Ennen ja jälkeen soodapuhdistuksen

Ennen soodapuhdistusta mahdollinen hammaskivi pitää poistaa hampaiden pinnoilta, jotta soodapuhdistuksesta saadaan mahdollisimman suuri hyöty hampaillesi.

Soodapuhdistuksen jälkeen on hyvä välttää värjääviä ruoka-aineita ja juomia sekä tupakkatuotteita kolmen tunnin ajan, sillä puhdistus poistaa  suojaavan bakteeripeitteen (pellikkelin) hampaiden pinnalta, ja peitteen palautuminen vie aikaa noin kolme tuntia.