Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hampaiden oikominen

Oikomishoito suoristaa hammasrivistöä niin, että esimerkiksi mahdolliset purentavirheet saadaan korjattua. Samalla paranee potilaan hammas- ja suuterveys sekä hammasrivistön esteettisyys.

Hampaiden oikominen on erikoisosaamista vaativa toimenpide. Hoito ei ole pelkkää hampaiden liikuttelua, vaan hampaita liikuteltaessa pitää ottaa huomioon useita muitakin asioita, esimerkiksi leukanivelten toiminta ja purenta.

oikominen ja oikomishoito tampere

Hampaiden oikominen Helmiäisessä

Helmiäisen oikojina toimivat erikoishammaslääkäri Jenni Jansson, erikoishammaslääkäri Krista Vasankari ja erikoishammaslääkäri Mirka Nurmi, joka on suorittanut oikomishoidon erikoishammaslääkärikoulutuksen ja omaa pitkän työkokemuksen mm. Turun yliopistollisesta sairaalasta.

Invisalign-oikomishoitoja Helmiäisen yleishammaslääkäreistä tekevät Roope Karhu ja Riku Kukkola. Roope Karhu tekee Invisalign-hoitojen lisäksi myös ClearCorrect-kalvo-oikomishoitoja.

Varaamalla ajan Mirkan, Kristan, Jennin, Rikun tai Roopen vastaanotolle voidaan arvioida parhaiten sinulle soveltuva hoitovaihtoehto. Rikun ja Roopen kalvo-oikomiskonsultaatiot ovat maksuttomia.

kalvo-oikominen Tampere Invisalign

Oikomishoidot

Hampaiden oikomishoito voidaan tehdä hampaisiin kiinnitettävillä oikomiskojeilla tai suussa pidettävillä kalvoilla. Kalvo-oikominen toteutetaan ClearCorrect- tai Invisalign-järjestelmällä, jossa käytetään läpinäkyviä, irrotettavia kalvoja. Perinteiset hammasraudat ovat hampaan pinnalle kiinnitettäviä ja näkyvillä. Oikomiskalvot eivät ole täysin näkymättömiä, mutta niitä ei huomaa yhtä helposti kuin tavallisia rautoja. Kalvo-oikominen on nykyisin kysyttyä ja suosittua. Se ei kuitenkaan sovellu kaikkiin tilanteisiin. Erityisesti vaativat oikomishoidot tehdään edelleen perinteisiä braketteja ja oikomiskaaria apuna käyttäen. Lue lisää Invisalign-hoidosta täältä.

Kalvo-oikominen Tampere

Kalvo-oikominen on uudehko oikomishoito, jossa hampaiden oikomiseen tai asennon muuttamiseen käytetään läpinäkyviä, irrotettavia muovikalvoja. Hoidon käynnistyessä potilaalle tehdään sarja kalvoja, joista jokainen on suunniteltu siirtämään hampaita hieman haluttuun suuntaan. Kalvoja vaihdetaan säännöllisesti, yleensä noin kahden viikon välein, kunnes haluttu oikomistulos on saavutettu. 

Kalvot eivät ole täysin näkymättömät, mutta ne ovat huomaamattomammat kuin perinteiset hammasraudat. Koska kalvot voidaan irrottaa, syöminen ja juominen sekä suuhygieniasta huolehtiminen voi olla helpompaa kuin muiden oikomiskojeiden kanssa.

Tuloksen ylläpitämiseen voidaan käyttää retentioon tarkoitettuja kalvoja tai muita retentiolaitteita. Retentiovaiheen tarkoituksena on taata, että saavutetut tulokset säilyvät muuttumattomina.

Oletko kiinnostunut Invisalign- tai ClearCorrect-oikomishoidosta? Lähde liikkeelle konsultaatiosta. Yleishammaslääkärin kalvo-oikomiskonsultaatio on maksuton. Oikomishoidon erikoishammaslääkärin konsultaatio maksaa 50 euroa.

Näin kalvo-oikominen etenee

1. Konsultaatio ja suunnittelu:
Kalvo-oikomishoito tehdään terveeseen suuhun. Prosessi alkaa hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin konsultaatiolla. Hammaslääkäri arvioi potilaan hampaiston ja purennan tilan sekä keskustelee potilaan tavoitteista. Jos kalvo-oikominen näyttää sopivalta hoidolta, potilaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma.

2. Mallinnus:
Hampaista otetaan jäljennös perinteisellä menetelmällä. Hampaat voidaan myös skannata digitaalisesti. 

3. Suunnittelu: 
Jäljennösten avulla suunnitellaan, kuinka monta kalvoa tarvitaan ja kuinka hampaat liikkuvat kussakin vaiheessa. Suunnitelma auttaa myös arvioimaan hoidon keston.

4. Kalvojen valmistaminen:
Suunnitelman perusteella valmistuu yksilöllinen sarja kirkkaita ja läpinäkyviä muovikalvoja. Jokainen kalvo vastaa yhtä noin kahden viikon mittaista vaihetta hoidossa. 

5. Kalvojen käyttö:
Potilas saa ensimmäiset kalvonsa ja ohjeet niiden käyttöön. Kalvoja käytetään yleensä noin 22 tuntia päivässä, ja ne poistetaan vain syömisen ja hampaiden harjauksen ajaksi. Kalvoja vaihdetaan säännöllisesti, yleensä noin kahden viikon välein, kunnes haluttu oikomistulos on saavutettu. Kalvo-oikominen kestää keskimäärin 9–15 kuukautta.

6. Säännölliset tarkastukset:
Hoidon aikana potilas käy säännöllisesti hammaslääkärin vastaanotolla tarkastuksissa, jotta edistystä voidaan seurata ja varmistaa, että hoito etenee suunnitellusti.

7. Retentio:
Kun haluttu oikomistulos on saavutettu, potilas siirtyy retentiovaiheeseen. Tässä vaiheessa käytetään retentiokalvoja tai muita retentiolaitteita.  Retentiokalvot tai -laitteet estävät hampaita siirtymästä takaisin alkuperäiseen asentoonsa. Retentiovaihe on kriittinen osa hampaiden oikomishoitoa, ja sen tarkoituksena on taata, että saavutetut tulokset säilyvät pitkällä aikavälillä.