Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Kalvo-oikominen

Kalvo-oikominen on uudenlainen hampaiden oikomishoito, jossa hampaiden oikomiseen tai asennon muuttamiseen käytetään läpinäkyviä, irrotettavia muovikalvoja. Kalvo-oikomishoidon käynnistyessä potilaalle tehdään sarja kalvoja, joista jokainen on suunniteltu siirtämään hampaita hieman haluttuun suuntaan. Kalvoja vaihdetaan säännöllisesti, yleensä noin kahden viikon välein, kunnes haluttu oikomistulos on saavutettu. 

Kalvot eivät ole täysin näkymättömät, mutta ne ovat huomaamattomammat kuin perinteiset hammasraudat. Koska kalvot voidaan irrottaa, syöminen ja juominen sekä suuhygieniasta huolehtiminen voi olla helpompaa kuin muiden oikomiskojeiden kanssa.

Kalvo-oikominen voidaan toteuttaa esimerkiksi Invisalign– tai ClearCorrect-oikomiskalvoilla. Tuloksen ylläpitämiseen voidaan käyttää retentioon tarkoitettuja kalvoja tai muita retentiolaitteita. Retentiovaiheen tarkoituksena on taata, että saavutetut tulokset säilyvät muuttumattomina. 

kalvo-oikominen Tampere Invisalign
kalvo-oikominen Tampere

Kenelle kalvo-oikominen sopii?

Oikomiskalvot sopivat niin esteettisten kuin toiminnallistenkin haittojen korjaamiseen. Hoito voidaan tehdä esimerkiksi Invisalign- tai ClearCorrect-menetelmällä. Kaikkein vaativimpiin oikomistoimenpiteisiin käytetään kuitenkin perinteisiä oikomiskojeita (”hammasraudat”).

Arvio kalvo-oikomishoidon sopivuudesta tehdään aina maksuttomassa konsultaatiossa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää, tai varaa aika maksuttomaan konsultaatioon.

Paljonko kalvo-oikominen maksaa?

Kalvo-oikomisen hinta vaihtelee 1500–8000 euron välillä. Hinta määräytyy yksilöllisesti lähtötilanteesta, hoitosuunnitelmasta ja tavoiteltavasta lopputuloksesta riippuen.  

Myös kalvojen merkki (esim. ClearCorrect, Invisalign) vaikuttaa jonkin verran hoidon hintaan. 

Kalvo-oikomishoidon voi maksaa käteisellä, kortilla tai Resurs Bankin tarjoamalla laskulla/osamaksulla.

Miten kalvoja käytetään?

Kalvo-oikomishoidossa hampaiden asentoa muutetaan läpinäkyvien, irrotettavien kalvojen avulla. Kalvot vaihdetaan uusiin, aiempaa tiukempiin muutaman viikon väliajoin. Näin hampaat siirtyvät haluttuun paikkaan vähitellen hoidon edetessä.

Kenelle hoito sopii?

Kalvo-oikomishoito voidaan tehdä aikuisille, joiden suu on terve. Ennen hoidon aloittamista hampaat tarkastetaan ja suun mahdolliset ongelmat hoidetaan kuntoon. 

Joissakin tapauksissa perinteisillä oikomiskojeilla saadaan parempia tuloksia kuin kalvo-oikomisella.  

Miten pääsen alkuun?

Jos kalvo-oikominen kiinnostaa, olet tervetullut Helmiäisen konsultaatioon. 

Yleishammaslääkäreiden (Roope Karhu ja Riku Kukkola) kalvo-oikomiskonsultaatio on maksuton. Oikomishoidon erikoishammaslääkäreiden konsultaatio maksaa 50 euroa.