Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Purentalihasten hieronta Tampere

Purentalihashieronnassa hierotaan leuan ja suun ympärillä sijaitsevia purennassa aktivoituvia lihaksia. Purentalihasten hieronta muistuttaa perinteistä hierontaa. Voimaa käytetään kuitenkin vähemmän kuin perinteisessä hieronnassa.

Hoidon aikana käsitellään

  • kasvojen alue
  • puremalihakset poskien sisäpinnoilta
  • kaulan lihakset
  • niska-hartiaseutu

Purentalihashieronta kestää 30 minuuttia. Jos sinulla on taipumusta narskutteluun tai kovaan yhteenpurentaan, hieronnassa kannattaa käydä säännöllisesti. Ammattitaitoinen syyhygienistimme laatii sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman yhteistyössä sinun kanssasi.

Purentalihasten hieronta Tampere

Mihin purentalihasten hieronta auttaa?

Purentaelimistön toimintahäiriöt (esim. tiedostamaton tai öisin tapahtuva hampaiden narskuttelu) ovat yleisiä vaivoja. Usein laukaisevana tekijänä toimivat stressi ja isot elämänmuutokset.

Monesti purentalihasten arkuus ja väsyminen huomataan vasta vastaanotolla. Toisinaan häiriöt voivat oireilla arjessakin, esimerkiksi jatkuvana päänsärkynä tai suun ja leuan alueen kipuna. Pitkään jatkuneina purentaelimistön häiriöt saattavat aiheuttaa jopa leukanivelten vammoja.

Purentalihashieronta auttaa monenlaiseen lihasten kireyteen. Puremalihaksia hieromalla ja venyttelemällä autetaan leuan toimintaa palautumaan normaaliksi. Hieronta vähentää leukanivelten rasitusta sekä lievittää kipuoireita. Lisäksi hieronta keventää hampaisiin kohdistuvaa painetta. Paineen vähentyessä vähenevät myös hampaiden kuluminen ja kiillevauriot.