Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Esteettinen hammashoito Tampere

Esteettinen hammashoito tarkoittaa tyypillisesti hampaiden ulkonäköön liittyviä hammashoidon toimenpiteitä, kuten hammasrivistön korjaamista ehjäksi ja tasaiseksi sekä hampaiden ulkonäön parantamista kiiltäväksi ja vaaleaksi. Esteettisellä hammashoidolla voidaan paitsi parantaa hampaiden ulkonäköä myös korjata toiminnallisia ongelmia. Hoidon ansiosta saat kauniin ja terveen hammasrivistön.

Esteettisellä hammashoidolla voidaan esimerkiksi

 • korjata hampaiden virheasentoja ja epämuodostumia
 • poistaa hampaiden värjäytymiä ja valkaista hampaita
 • täydentää aukkoista hammasrivistöä

Esteettinen hammashoito tehdään terveeseen ja puhtaaseen suuhun. Siksi esteettinen hammashoito aloitetaan aina hammastarkastuksesta, jonka pohjalta teemme yhdessä kanssasi hoitosuunnitelman. Mikäli hampaista löytyy tarkastuksen yhteydessä esimerkiksi hammaskiveä tai reikiä, nämä ongelmat hoidetaan ennen esteettistä toimenpidettä.

Varaa aika esteettisen hammashoidon veloituksettomaan konsultaatioon, niin suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopiva ratkaisu.

”Erittäin ihmisläheisiä tekijöitä uusimmalla tekniikalla varustettuna!” – Asiakaspalaute

Hammaskruunut ja sillat

Vaivaavatko sinua

 • vahingoittuneet hampaat
 • pinttyneet värjäymät tai värivirheet hampaissa
 • puutteellinen hammasrivistö

Hammaskruunut ja hammassillat voivat ratkaista näitä ongelmia. Hammaskruunut ja -sillat mahdollistavat ehjän ja virheettömän hammasrivistön rakentamisen. Yksittäinen laajasti vahingoittunut hammas voidaan korjata keinotekoisella hammaskruunulla, joka kiinnitetään oman hiotun hampaan päälle. Hammassiltojen avulla voidaan puolestaan täydentää hammasrivistön aukkoja lisäämällä hampaistoon yksi tai useita keinotekoisia hammaskruunuja. Puuttuvan hammasaukon viereiset omat hampaat hiotaan ja niiden varaan kiinnitetään hammassilta.

Olen tosi tyytyväinen, Miikka! (Palaute NPS-kyselyssä, 2023)

Hampaiden laminointi

Vaivaavatko sinua

 • hampaiden epätasaisuus tai epämuodostumat
 • pinttyneet värjäymät tai värivirheet hampaissa

Hammaslaminaateilla voidaan helposti korjata hampaan epämuodostumia ja värjäymiä. Laminaateilla voidaan pienentää hampaiden välissä olevia rakoja, pidentää kuluneita hampaita tai muotoilla hampaita. Hammaslaminaatti liimataan hampaan näkyvälle pinnalle. Näin myös kiilteen häiriöt ja värjäymät saadaan häivytettyä hammasrivistöstä. 

Laminaatit voidaan tehdä yhdistelmämuovista tai keramiasta. Keraamisilla laminaateilla saadaan pitkäkestoinen – jopa elinikäinen – tulos.

Hyvä palvelu ja miellyttävä henkilökunta. Miikka hyvä alansa osaaja! (Palaute NPS-kyselyssä, 2023)

Hampaiden oikominen

Vaivaavatko sinua

 • vinot hampaat
 • ahdas tai harva hammasrivistö
 • purentavirheet

Hampaiden oikomisella voidaan korjata hammasrivistön ahtautta, hampaiden vinoutumia sekä purentavirheitä. Esteettisyyden lisäksi hampaiden oikominen vaikuttaa usein merkittävästi myös koko suun sekä kasvojen alueen lihasten ja nivelten terveyteen.

Hampaiden oikomishoitoja Helmiäisessä tekevät lähinnä oikomishoidon erikoishammaslääkärit. Hoito voidaan toteuttaa oikomiskojeilla tai Invisalign-menetelmällä. Kalvo-oikomista toteuttavat erikoishammaslääkäreiden lisäksi muutamat yleishammaslääkärimme, esimerkiksi Riku Kukkola ja Roope Karhu.

Ingvisalign-menetelmässä oikomishoito tehdään läpinäkyvillä kalvoilla. Kalvot eivät ole yhtä näkyvät kuin perinteiset hammasraudat. Lisäksi ne ovat irrotettavissa, joten voit syödä ja juoda vapaasti hoidon aikana. Myös suuhygieniasta huolehtiminen on kalvo-oikomishoidon aikana helpompaa kuin perinteisen oikomishoidon aikana. Joissakin tilanteissa perinteisillä oikomiskojeilla saavutetaan kuitenkin parempi lopputulos kuin oikomiskalvoilla.

Hampaiden valkaisu ja soodapuhdistus

Vaivaavatko sinua

 • hampaiden keltaisuus
 • hampaiden värjäymät

Mikäli hampaiden keltaisuus tai värjäymät häiritsevät, voidaan hampaita valkaista tai tehopuhdistaa. Hampaiden soodapuhdistus on hampaiden tehopesu, joka ei varsinaisesti valkaise hampaita. Se tekee kuitenkin hampaista aiempaa kirkkaamman ja kiiltävämmän näköiset ja poistaa hampaiden värjäytymiä.

Hampaiden laservalkaisu on tehokas mutta hampaille turvallinen valkaisumenetelmä. Hampaiden vaaleneminen näkyy heti, mutta vaaleneminen jatkuu toimenpiteen jälkeen vielä muutaman vuorokauden. Tarjoamme myös kotihoitopaketteja hampaiden valkaisuun.

Haluatko viimeistellä upean hymysi esteettisellä hammashoidolla?

Ammattitaitoinen henkilökuntamme suunnittelee yhdessä kanssasi juuri sinulle sopivat toimenpiteet, joilla saat hymysi loistamaan. Toteutamme esteettistä Tampereen ydinkeskustassa. Meille on helppo saapua. Voit varata ajan kätevästi netistä. Ota yhteyttä ja kysy lisää esteettisistä hammashoidoistamme!

Miikkaa voin suositella lämpimästi. Erittäin ammattitaitoinen ja asiallinen palvelu. (Palaute NPS-kyselyssä, 2023)

Muista myös kotihoito!

Huolellinen kotihoito auttaa luomaan ja säilyttämään kauniin hymyn. Hyvällä kotihoidolla ehkäistään pieniä ja suuria hammasongelmia. Suunterveys on osa koko kehon terveyttä ja hyvää elämänlaatua. Pahimmassa tapauksessa suun tulehdustilat voivat levitä muualle kehoon. Monia kansansairauksia voikin ehkäistä pitämällä hyvää huolta suunterveydestä.

Muista ainakin nämä, jos haluat kauniin ja terveen hymyn:

 • Harjaa hampaita aamuin illoin vähintään kaksi minuuttia kerrallaan, mieluiten sähköhammasharjalla.
 • Muista harjata hampaat kaikilta pinnoilta ja riittävän hellästi.
 • Käytä päivittäin hammaslankaa tai hammasvälitikkuja.
 • Varmista, että hammastahnasi sisältää fluoria.
 • Nauti aterian jälkeen ksylitolipurukumi tai -pastilli.
 • Vältä napostelua ja juo janojuomaksi vettä.
 • Vähennä runsassokerisia, happamia ja värjääviä elintarvikkeita.
 • Käy hammastarkastuksessa vuosittain ja säännöllisesti hammaskiven poistossa.