Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hampaiden valkaisu kotona

Ammattilaisen tekemien hampaiden laservalkaisujen lisäksi tarjoamme paketteja myös hampaiden valkaisuun kotona.

Kotivalkaisupaketti on kotikäyttöön tarkoitettu hampaiden valkaisumenetelmä. Kotikäyttöön tarkoitetuilla yksilöllisillä valkaisulusikoilla ja valkaisugeelillä voit valkaista hampaitasi juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Kotivalkaisun avulla valkaisutulosta voidaan itse säädellä halutuksi sen mukaan, kuinka pitkään valkaisuaineen annetaan vaikuttaa suussa. Valmistamme kaikki kotivalkaisupaketit yksilöllisesti hampaista otettavien jäljennösten mukaan. Näin voidaan varmistaa paras mahdollinen valkaisutulos myös kotioloissa.

Hampaiden valkaisu, oli kyseessä sitten ammattilaisen tekemä laservalkaisu tai kotivalkaisu, tehdään aina vain puhtaaseen ja terveeseen suuhun. Lisäksi parhaan lopputuloksen varmistamiseksi suosittelemme käymään ennen valkaisua hammaskiven poistossa sekä puhdistamaan hampaat huolellisesti, esimerkiksi hampaiden soodapuhdistuksella.

Voit halutessasi varata ajan ensin ilmaiseen valkaisuarviointiin, jossa kartoitamme suusi terveydentilan sekä vaadittavat toimenpiteet ennen hampaiden valkaisua. Mikäli olet varma, että suusi on terve ja hampaasi riittävän puhtaat, voit varata ajan suoraan ensimmäiselle hoitokäynnille.

Miten hampaiden kotivalkaisu toteutetaan?

Ensimmäisellä hoitokäynnillä suuhygienisti ottaa hampaistasi jäljennökset. Näiden pohjalta hammasteknikko valmistaa sinulle henkilökohtaiset hampaiden valkaisulusikat. Toisella käynnillä sovitetaan valkaisulusikoiden istuvuus sekä annetaan tarkat ohjeet kotivalkaisupaketin käyttöön. Uudelleenkäytettävät valkaisulusikat mahdollistavat kotivalkaisun tekemisen myös myöhemmin.

Miten ammattilaisen tekemä valkaisu ja hampaiden kotivalkaisu eroavat toisistaan?

Apteekeissa ja päivittäistavarakaupoissa myydään paljon erilaisia tuotteita valkaisevista hammastahnoista valkaisuliuskoihin ja kotivalkaisupaketteihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että ainoa aine, joka vaalentaa hammasta, on vetyperoksidi – esimerkiksi ruokasoodaa tai aktiivihiiltä sisältävien tuotteiden teho perustuu siis usein ennemmin värjäymiä puhdistaviin ainesosiin, eikä hammasluu varsinaisesti vaalene.

Valkaisutuotteet, jotka sisältävät vetyperoksidia, puolestaan vaalentavat hammasluun sävyä. Ammattilaisen tekemä hampaiden valkaisu perustuu tähän menetelmään, mutta vetyperoksidin vaikutusta tehostetaan laservalolla. Lisäksi kotivalkaisutuotteet ovat ammattilaisten käyttämiä valkaisutuotteita miedompia, joten ammattilaisen tekemä hampaiden valkaisu on usein tehokkaampi kuin kotivalkaisu.

Turvallisin vaihtoehto hampaiden kotivalkaisuun on ammattilaiselta hankittu ja yksilöllisesti valmistettu kotivalkaisupaketti. Näin varmistat, että valkaisutulos on paras mahdollinen ja saat lisäksi tarkat ohjeet kotivalkaisun turvalliseen toteutukseen.