Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Näin juurihoito auttaa ratkaisemaan hampaiden ongelmia

Julkaistu: 25.12.2023

Hammaslääkäri Tampere

Näin juurihoito auttaa ratkaisemaan hampaiden ongelmia

Mitä juurihoito tarkoittaa?

Hammaslääkäri Helmiäisen ammattitaitoiset hammaslääkärit tarjoavat sinulle erilaisia hammashoitopalveluita, mukaan lukien juurihoito. Juurihoidolla tarkoitetaan hammaslääketieteellistä toimenpidettä, joka suoritetaan, kun hampaan juuri- tai juurikanava on vaurioitunut tai tulehtunut.

Tulehtuneen hampaan juuren alueella voi olla bakteereja, jotka aiheuttavat kipua, turvotusta ja muita epämukavuuden oireita. Juurihoito pyrkii poistamaan nämä bakteerit ja lievittämään kipua sekä tulehdusta. Hoito suoritetaan yleensä paikallispuudutuksessa, jotta potilaan kokemus pysyy mahdollisimman miellyttävänä.

Milloin juurihoitoa tarvitaan?

Juurihoitoa voidaan tarvita useista syistä. Yksi yleisimmistä syistä on hampaan syvä reikä tai laaja kariesvaurio, joka on mennyt syvälle hampaan rakenteisiin. Tällöin bakteerit voivat päästä juurikanavaan ja aiheuttaa tulehduksen.

Juurihoitoa voidaan myös tarvita, kun hammas on vaurioitunut tapaturman seurauksena tai purentaongelmien takia. Hampaiden kuolleet hermokudokset ja vakavat ientulehdukset voivat myös vaatia juurihoitoa. Jos sinulla on voimakasta hammassärkyä tai huomaat hampaan ympärillä olevaa turvotusta, saattaa olla viisasta hakeutua hammaslääkärin vastaanotolle juurihoitoa varten.

Miten juurihoito suoritetaan?

Juurihoito suoritetaan yleensä useammassa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa hammaslääkäri avaa hampaan ja pääsee käsiksi juurikanavaan. Tämän jälkeen hampaan juurikanavat puhdistetaan huolellisesti ja desinfioidaan, jotta infektio saadaan hallintaan.

Kun juurikanavat on puhdistettu, ne täytetään erityisellä täyteaineella, joka estää bakteerien pääsyn takaisin juurikanavaan. Lopuksi hampaan avauskohta suljetaan tiiviisti paikkamateriaalilla tai tilapäisellä paikalla.

Juurihoidon jälkeen saat todennäköisesti ohjeita hampaan hoitoon ja jälkitarkastukseen. On erittäin tärkeää noudattaa näitä ohjeita saadaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Hammaslääkäriasema Helmiäinen tarjoaa laadukasta juurihoitoa, jonka avulla voit ratkaista hampaiden ongelmia ja palauttaa suun terveyden. Kokeneet hammaslääkärimme käyttävät moderneja menetelmiä ja välineitä taatakseen turvallisen ja tehokkaan hoidon. Ota yhteyttä meihin, jos sinulla on tarvetta juurihoidolle tai muille hammashoitopalveluille.