Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Mikä on oikomishoito ja miten se toimii?

Julkaistu: 3.1.2024

Hammaslääkäri Tampere

Mikä on oikomishoito ja miten se toimii?

Hymy on usein ensimmäinen asia, jonka ihmiset huomaavat toisissaan. Kaunis hymy voi lisätä itsevarmuutta ja vaikuttaa positiivisesti sosiaalisiin tilanteisiin. Hammaslääkäriasema Helmiäisen asiantuntijat ovat täällä auttamassa sinua saavuttamaan juuri sellaisen hymyn, jonka olet aina halunnut. Oikomishoidot ovat yksi tapa parantaa hampaiden ulkonäköä ja toiminnallisuutta, mutta mitä ne tarkalleen ottaen ovat ja kuinka ne toimivat?

Hampaiden oikominen – terveen hymyn perusta

Hampaiden oikominen on hammaslääketieteen ala, joka keskittyy hampaiden ja purennan korjaamiseen. Tavoitteena on parantaa sekä esteettistä ulkonäköä että purennan toiminnallisuutta. Oikomishoidon tarve voi johtua monista syistä, kuten ruuhkautuneista hampaista, yli- tai alipurennasta tai leukanivelen ongelmista. Hammaslääkäriasema Helmiäisen ammattilaiset suunnittelevat yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi.

Oikomishoito voi sisältää erilaisia menetelmiä, kuten kiinteitä tai irrotettavia oikomiskojeita. Kiinteät kojeet, kuten perinteiset hammasraudat, ovat yleisin valinta, ja ne kiinnitetään suoraan hampaiden pintaan. Irrotettavat kojeet, kuten Invisalign-kalvot, tarjoavat huomaamattoman vaihtoehdon hampaiden oikomiseen. Käytettävä menetelmä riippuu potilaan iästä, hoidon tavoitteista ja hampaiden nykytilasta.

Oikomishoidon vaiheet

Oikomishoidon prosessi alkaa aina perusteellisella suun terveystarkastuksella ja yksilöllisen hoitosuunnitelman laatimisella. Tämä voi sisältää röntgenkuvia, hampaiden jäljennöksiä ja purenta-analyysin. Kun suunnitelma on valmis, oikomiskoje asetetaan paikoilleen ja hoito voi alkaa. Hoitoaika vaihtelee yleensä muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin, riippuen hoidon monimutkaisuudesta ja tavoitteista.

Hoidon aikana on tärkeää noudattaa hammaslääkärin ohjeita ja huolehtia hyvästä suuhygieniasta. Oikomiskojeet voivat kerätä ruokajäämiä ja plakkia, joten säännöllinen puhdistus on välttämätöntä. Hammaslääkäriasema Helmiäinen tarjoaa ohjeistusta ja tukea koko oikomishoidon ajan, varmistaen, että saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Oikomishoidon hyödyt

Oikomishoidon hyödyt ulottuvat pelkän esteettisen ulkonäön parantamisen lisäksi myös suun terveyteen. Oikein asetellut hampaat helpottavat puhdistusta, vähentävät ientulehduksen ja hammaskiven muodostumisen riskiä sekä parantavat purentaa. Tämä voi vähentää päänsärkyä ja muita leukanivelen vaivoja. Lisäksi tasaiset hampaat voivat parantaa puhetta ja lisätä itsevarmuutta.

Hammaslääkäriasema Helmiäinen on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen korkealaatuista oikomishoitoa, joka perustuu viimeisimpään tutkimukseen ja teknologiaan. Meidän tavoitteenamme on varmistaa, että jokainen asiakas lähtee vastaanotoltamme leveä hymy huulillaan. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää oikomishoidoista tai haluat varata ajan konsultaatioon, ota yhteyttä meihin jo tänään.