Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Kai-Jeri Koskinen

Protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri
Hammaslääkäri Tampere Kai-Jeri Koskinen digiloikka

Valmistuin hammaslääkäriksi 1985 ja erikoishammaslääkäriksi 1992 Oulun yliopistosta. Erikoisalani on hammasprotetiikka ja purentafysiologia. Opettamisen puolella yliopistourani kesti 19 vuotta, ja loppuajasta ohjasin pelkästään erikoistuvia hammaslääkäreitä hammasprotetiikan osa-alueella. Yksityishammaslääkärin työtä olen tehnyt yliopistouran rinnalla koko sen ajan ja sen jälkeen pelkästään yksityishammaslääkärin työtä tähän mennessä 15 vuotta.

Tavoitteeni on selvittää potilaan lähtötilanteen hampaiston ja purentakyvyn ongelmien syyt ja tarjota hoitovaihtoehtoja, joiden pohjalta potilas voi tietoon perustuen tehdä päätöksiä omasta hoidostaan. Päätetty hoito toteutetaan uusimpaan tietoon ja kokemukseen perustuen tarvittaessa vastaanoton kaikkea muutakin erikoisosaamista hyödyntäen. Hoidon lopuksi potilasta opastetaan ylläpitohoidon suhteen siten, että jatkossa ei enää ajauduta lähtötilanteen ongelmiin.

Oma erikoisosaamiseni on laajasti vaurioituneen purennan kuntouttaminen hammasproteettisen ja hammasimplanttihoidon avulla.  Toinen osa-alue on purentaperäisten purentalihas- ja leukanivelkipujen hoito.