Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Jorma Järnstedt

Erikoishammaslääkäri, suu- ja hammaslääketieteellinen radiologia, kliininen hammashoito
Hammaslääkäri Tampere

Olen kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäri, suuradiologi. Ennen erikoistumistani olen toiminut hammaslääkärinä terveyskeskuksissa eri puolilla Suomea, sekä yksityishammaslääkärinä Helsingissä, Tampereella ja Nokialla.

Erikoistumiskoulutukseni olen suorittanut Helsingin yliopistossa ja HUS:n kirurgisessa sairaalassa. Vuodesta 2001 olen ollut töissä Tampereen yliopistollisen sairaalan radiologian yksikössä eli PSHP Kuvantamiskeskuksessa, jossa toimin S-kuvantamisen palvelulinjaesimiehenä.

Työ ylipistollisessa sairaalassa on luonnollisesti kasvojen ja leukojen alueen vaativaa diagnostiikkaa, mutta erikoisosaamistani on myös lisäksi nenän sivuonteloiden kuvantaminen.

Diagnostiikan ja yksikönjohtamisen lisäksi koulutan erikoishammaslääkäreitä, sekä teen tieteellistä tutkimusta Tampereen ylipistollisen sairaalan lisäksi myös seuraavissa paikoissa: Tampereen yliopisto, Aalto-yliopisto ja Chiang Mai University (Thaimaa).

Tutkimusalueitani ovat mm. kuvantaminen -erityisesti kartiokeilatietokonetomografia (KKTT)-,

suun alueen infektioiden vaikutus yleisterveyteen, lastenreuman vaikutus leukaniveliin sekä tekoäly (AI), virtuaalinen todellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) radiologiassa.

Myös yhteistyö laitevalmistajien ja ohjelmistotalojen kanssa on tärkeä osa työtäni. Sen avulla saamme käyttöömme uusimman tekniikan sekä pääsemme omalta osaltamme auttamaan suomalaista vientiteollisuutta.

Työn lisäksi elämääni kuuluu perhe sekä vanhan maatilan tilakeskuksen restaurointi ja remontointi vanhoja rakennusperinteitä kunnioittaen. Päärakennus on vuodelta 1845, ja sen korjaaminen on ollut mielenkiintoinen askare hammaslääkärin kädentaidon ylläpitäjänä.

Yhdessä kollegoideni kanssa olemme rakentaneet Hammaslääkäriasema Helmiäisen kuvantamisyksiköstä parhaan mahdollisen. Laitteistomme on kotimaista ja maailman huippulaatua, ja sitä käyttävä henkilökunta on siihen erityisesti koulutettua. Tuomme erikoissairaanhoidon tasoisen röntgendiagnostiikan kaikkien potilaidemme ulottuville kohtuullisilla hinnoilla.