Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Antti Lehtinen

Suuradiologian erikoishammaslääkäri
Erikoishammaslääkäri suuradiologi Antti Lehtinen Tampere

Olen paljasjalkainen tamperelainen ja valmistunut hammaslääkäriksi Turusta vuonna 2013. Erikoistuin suuradiologiaan Tampereella 2016-2019. Ennen erikoistumistani olen työskennellyt
terveyskeskushammaslääkärinä ja toimipistevastaavana Mänttä-Vilppulassa ja Parkanossa. Virkatyössäni toimin suuradiologian erikoishammaslääkärinä Tampereen yliopistollisen keskussairaalan S-kuvantamisyksikössä.

Erityisosaamistani on kasvojen, leukojen ja hampaiston alueen kuvantamistutkimusten tulkitseminen. Suurena ammatillisen mielenkiinnon kohteena ovat tietokoneavusteinen leikkaussuunnittelu sekä lääketieteellinen 3D-tulostus. Työssäni koen olevani tärkeä lenkki hoitoketjussa, jossa potilaalle paras mahdollinen hoito perustuu onnistuneeseen diagnostiikkaan.

Kiinnostukseni lääketiedettä kohtaan juontaa jo aikaisilta lapsuusvuosilta. VHS- kaseteille nauhoitetut Olipa Kerran Elämät olivat lähes puhkikatseltuja. Tutkiskelin myös mielenkiinnolla kotona olleita anatomian oppikirjoja. Muistan olleeni jo tuolloin kiinnostunut luurangoista ja erityisesti pääkalloista. Myös sydämen rakenne läppineen oli pienen pojan mielestä kovin kiehtova.

Koulutieni ei lukion jälkeen vienyt kuitenkaan suoraa hammaslääketieteen pariin. Varusmiespalveluksen suoritettuani intohimoni sotilasilmailua ja tekniikkaa kohtaan johdattivat minut ilmavoimien kadettikurssin johtamisjärjestelmälinjalle. Suoritin sotatieteiden kandidaatin tutkinnon. Sotilassivistyksen ja johtamisen korkeimmassa opinahjossa nuorukaisesta koulittiin upseeri ja salonkikelpoinen herrasmies. En kuitenkaan kokenut vielä löytäneeni oikeaa polkua uralleni, vaan mielessä orastanut kiinnostus lääketiedettä ja akateemista käsityöammattia kohtaan kuljetti minut hammaslääketieteen opintojen pariin.

Minua et todennäköisesti tapaa Helmiäisen vastaanotolla, mutta röntgenkuvien lausumisen yhteydessä tulen tutustumaan lähes kaikkiin vastaanottomme potilaisiin 2D tai 3D muodossa.