Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hammaskirurgia Tampereella: Hampaan poiston vaiheet ja toipuminen

Julkaistu: 26.12.2023

Hammaslääkäri Tampere

Hammaskirurgia Tampereella: Hampaan poiston vaiheet ja toipuminen

Hammaskirurgia Tampereella: Hampaan poiston vaiheet ja toipuminen

Hammaslääkäriasema Helmiäinen tarjoaa laadukasta hammaskirurgian palvelua Tampereen keskustassa. Meidän hammaslääkäreillämme on vankka kokemus hammaskirurgiasta ja he huolehtivat potilaistaan ammattitaitoisesti ja yksilöllisesti. Hammaskirurgiassa käsitellään usein hampaan poistoa, ja tässä artikkelissa käymme läpi hampaan poiston vaiheet sekä toipumisen kulun.

Hampaan poiston vaiheet

Hampaan poisto voi olla tarpeellista erilaisista syistä, kuten vakavasta hammaskivusta, hampaan vauriosta tai ahtautuneisuudesta. Ennen hampaan poistoa hammaslääkäri tekee perusteellisen tarkastuksen ja arvioi hampaan tilanteen. Tarvittaessa käytetään röntgenkuvaa, jotta voidaan selvittää hampaan juurten kunto.

Itse hampaan poisto suoritetaan paikallispuudutuksessa, jotta potilaan kipu saadaan minimoitua. Hammaslääkäri irrottaa hammasta varovasti erikoistyökalujen avulla ja poiston jälkeen tarkistaa juurten kunnon. Joskus hampaan poiston yhteydessä käytetään ompeleita, jotka poistetaan myöhemmin.

Toipuminen hampaan poiston jälkeen

Hampaan poiston jälkeen on tärkeää noudattaa hammaslääkärin antamia ohjeita ja huolehtia hyvästä suuhygieniasta. Suosittelemme välttämään kovaa ruokaa ja kuumaa juomaa välittömästi hampaan poiston jälkeen, jotta haava saa rauhassa parantua. Myös tupakointi ja alkoholin käyttö kannattaa välttää, sillä ne voivat hidastaa paranemista.

Oireina hampaan poiston jälkeen voi esiintyä lievää särkyä, turvotusta ja verenvuotoa. Näiden oireiden pitäisi lieventyä muutaman päivän kuluessa. Suosittelemme myös ottamaan särkylääkettä, jos kipu tuntuu voimakkaalta. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä helmiäisen hammaslääkäriin, jos oireet jatkuvat pitkään tai ovat huolestuttavia.

Tervetuloa Hammaslääkäriasema Helmiäiseen, missä tarjoamme laadukasta hammaskirurgian palvelua Tampereen keskustassa. Ammattitaitoiset hammaslääkärimme huolehtivat hampaistasi parhaalla mahdollisella tavalla ja varmistavat, että toipumisesi hampaan poiston jälkeen sujuu hyvin. Meidän ydinkeskustassa sijaitsevalla vastaanotollamme sinulle tarjotaan myös huippumodernit kuvantamispalvelut. Ota yhteyttä ja varaa aika hampaan poistoon tai muihin hammaslääkäripalveluihin. Takaamme sinulle mutkatonta ja luotettavaa suun terveydenhoitoa ja hammashoitoa.