Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hammasimplanttihoidot: Asiantuntijan opas ja vinkit

Julkaistu: 24.1.2024

Hammaslääkäri Tampere

Hammasimplanttihoidot: Asiantuntijan opas ja vinkit

Mitä tulee ottaa huomioon ennen implanttihoitoa?

Ennen kuin päätät hammasimplanttihoitoon ryhtymisestä, on tärkeää keskustella perusteellisesti hammaslääkärin tai suu- ja leukakirurgin kanssa. Hammaslääkäriasema Helmiäisen asiantuntijat Tampereen ydinkeskustassa ovat valmiita arvioimaan suun terveydentilasi ja määrittämään, oletko sopiva ehdokas implanttihoitoon. Terveet ikenet ja riittävä luukudos ovat avainasemassa onnistuneen implantin asettamisessa. Lisäksi on tärkeää käydä läpi yleisterveyteen liittyvät tekijät, kuten mahdolliset sairaudet tai lääkitykset, jotka voivat vaikuttaa implanttihoidon tulokseen.

Ennen hoidon aloittamista suosittelemme hyödyntämään suu- ja leukakirurgi Ville Männistön tarjoamaa maksutonta hammasimplanttikonsultaatiota. Tämä konsultaatio antaa sinulle kattavan käsityksen hoidon kulusta, mahdollisista riskeistä ja odotettavissa olevista tuloksista. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään, mutta se tarjoaa arvokasta tietoa päätöksentekosi tueksi. Helmiäisen ammattitaitoinen tiimi käyttää suomalaisia hoitokoneita ja kuvantamislaitteita, jotta saat parhaan mahdollisen hoidon. Millintarkkaan implantointiin käytämme implanttinavigaattoria.

Miten implanttihoito etenee?

Hammasimplanttihoito alkaa yksityiskohtaisella suunnittelulla ja tarvittavilla kuvantamistutkimuksilla, jotka Helmiäisen klinikalla suoritetaan huippumodernilla laitteistolla. Itse toimenpide tapahtuu useimmiten paikallispuudutuksessa.

Implantti eli keinojuuri asennetaan paikalleen kirurgisesti paikallispuudutuksessa. Käytännössä kirurgi poraa leukaluuhun ontelon, johon ruuvi asennetaan paikalleen.  Implantin asettamisen jälkeen seuraa luutumisvaihe, joka kestää yleensä muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen. Tämän jälkeen implantin päälle asetetaan kruunu.

Koko implanttiprosessi vaatii useita käyntejä, ja Helmiäisen asiantuntijat seuraavat hoidon etenemistä tarkasti. On tärkeää, että potilas noudattaa kaikkia annettuja ohjeita ja huolehtii suuhygieniastaan erityisen huolellisesti hoidon aikana. Hammaslääkäriasema Helmiäinen panostaa potilaan kokonaisvaltaiseen ohjaukseen ja tukeen koko hoidon ajan.

Miten hammasimplanttia hoidetaan?

Hammasimplantin hoitaminen on pitkälti samankaltaista kuin oman hampaan hoitaminen. Säännöllinen harjaus ja hammasvälien puhdistus ovat keskeisiä toimenpiteitä implantin ympärillä olevan kudoksen terveyden ylläpitämiseksi. Helmiäisen suuhygienistit neuvovat mielellään oikeista suunhoitotekniikoista ja -välineistä, jotka auttavat pitämään implantin ja sen ympäristön terveenä.

On tärkeää käydä säännöllisesti hammaslääkärin tarkastuksissa, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa. Helmiäisessä tehdään myös ammattimaiset puhdistukset, jotka ovat erityisen tärkeitä implantin pitkäikäisyyden kannalta. Muista, että hyvin hoidettu hammasimplantti voi kestää jopa koko eliniän.

Hammasimplanttihoito ja jälkihoito-ohjeet

Hammasimplanttihoito on vasta ensimmäinen askel kohti uutta hymyä. Jälkihoito on yhtä tärkeää kuin itse hoitoprosessi. Helmiäisestä saat kattavat ohjeet siitä, miten toimia toimenpiteen jälkeen. Turvotuksen ja kivun hallinta, ruokavalion sopeuttaminen ja suun puhtaanapito ovat keskeisiä asioita toipumisvaiheessa. On tärkeää välttää implantin alueen kuormittamista ja noudattaa tarkasti kaikkia annettuja ohjeita.

Jälkihoito-ohjeet sisältävät myös tiedot siitä, milloin on syytä ottaa yhteyttä hammaslääkäriin. Jos koet poikkeavaa kipua, turvotusta tai muita oireita, Helmiäisen asiantuntijat ovat valmiita auttamaan. Muista, että huolellinen jälkihoito edesauttaa nopeampaa toipumista ja parantaa implantin pitkäaikaista menestystä.

Mikä on hammasimplantin hinta?

Hammasimplantin hinta voi vaihdella monista tekijöistä riippuen. Helmiäisen klinikalla Tampereella hinta-arvio perustuu aina yksilölliseen hoitosuunnitelmaan, joka laaditaan potilaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Kustannukset voivat sisältää itse implantin, kirurgisen toimenpiteen, kuvantamisen ja jälkihoidon. On tärkeää muistaa, että hammasimplantti on pitkäaikainen investointi suun terveyteen ja elämänlaatuun.

Koska hammasimplanttihoito on merkittävä taloudellinen satsaus, Helmiäisen klinikka tarjoaa mahdollisuuden keskustella rahoitusvaihtoehdoista. Voit hyödyntää Ville Männistön maksutonta konsultaatiota saadaksesi tarkemman käsityksen hoidon kustannuksista ja rahoitusmahdollisuuksista. Tämä auttaa sinua tekemään perustellun päätöksen. Maksuttoman konsultaation voit varata rauhassa, koska konsultaatioon ei liity minkäänlaisia sitoumuksia.

Tuleeko suhteessa edullisemmaksi ottaa monta implanttia?

Kun harkitset useamman hammasimplantin ottamista, on hyvä ottaa huomioon, että kokonaishinta voi olla suhteessa edullisempi. Tämä johtuu siitä, että tietyt kustannukset, kuten suunnittelu ja kuvantaminen, jakautuvat useamman implantin kesken. Helmiäisessä arvioidaan aina kokonaistilanne ja pyritään tarjoamaan kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka palvelevat parhaiten potilaan tarpeita.

On tärkeää keskustella hammaslääkärin kanssa eri vaihtoehdoista ja niiden kustannuksista. Useamman implantin ottaminen voi myös olla toiminnallisesti ja esteettisesti paras ratkaisu, joka tukee paremmin purentaa ja kasvojen rakenteita. Helmiäisen asiantuntijat auttavat sinua ymmärtämään eri vaihtoehtojen hyödyt ja kustannukset, jotta voit tehdä parhaan päätöksen omalle tilanteellesi.

Voiko hammasimplanttia maksaa osamaksulla?

Hammaslääkäriasema Helmiäinen ymmärtää, että hammasimplanttihoito on merkittävä investointi, ja siksi tarjoamme asiakkaillemme joustavia maksuvaihtoehtoja. Osamaksu on yksi vaihtoehto, joka mahdollistaa hoidon kustannusten jakamisen useammalle kuukaudelle. Tämä voi helpottaa taloudellista taakkaa ja tehdä hoidosta saavutettavamman.

Keskustele Helmiäisen henkilökunnan kanssa eri rahoitusvaihtoehdoista. He auttavat sinua löytämään sopivan maksusuunnitelman, joka vastaa taloudellista tilannettasi. Muista, että investointi hammasimplanttihoitoon on investointi terveyteesi ja hyvinvointiisi, ja Helmiäinen on täällä tukemassa sinua jokaisessa vaiheessa.