Hammaslääkäriasema Helmiäinen

Hammasimplantti paikoilleen navigaattorin avulla

Julkaistu: 27.7.2020

Hammaslääkäri Tampere

Hammasimplantti saadaan paikalleen tarkemmin kuin koskaan ennen. Tämä blogiartikkeli on laadittu Ville Männistön haastattelun pohjalta. Ville Männistö on hammaslääkäri sekä suu- ja leukakirurgi. 

”Hammasimplantilla voidaan korvata puuttuvia hampaita. Uusi hammas on suussa pysyvästi kiinni, ja se toimii aivan samalla tavalla kuin luonnolliset hampaat”, Ville kertoo.

Hammasimplantti navigaattori

Hammasimplantti korvaa puuttuvan hampaan

Elämme pidempään kuin yksikään sukupolvi ennen meitä. Hampaamme eivät kuitenkaan aina kestä satavuotispäiviimme saakka. Matkan varrella hampaita saattaa irrota tapaturmissa. Toisaalta erilaiset korjaustoimenpiteetkin voivat heikentää hampaiden kestävyyttä, ja joskus esimerkiksi juurihoidettu tai laajalti paikattu hammas saattaa lopulta irrota.

Hammasimplantti voi korvata puuttuvan hampaan tai useita puuttuvia hampaita. Itse hammasimplantti on titaaninen keinojuuri, joka kiinnitetään leukaluuhun kirurgisessa toimenpiteessä. Implantti kiinnittyy toimenpidettä seuraavien kuukausien aikana leukaluuhun. Kun kiinnittyminen on tapahtunut, implanttiin voidaan kiinnittää kruunuja, siltoja tai irtoproteeseja.

Hammasimplantti Tampere

Hammasimplantti on ruuvin muotoinen keinojuuri, joka asetetaan kirurgisesti leukaluuhun. Implantissa oleviin kierteisiin voidaan kiinnittää uusi hammaskruunu, joskus kaksikin.

Yleensä hammasimplantti on valmistettu titaanista. Titaania käytetään monissa muissakin kehon proteeseissa, kuten lonkka- tai polviproteeseissa. Titaanimateriaalin erityisominaisuus on se, että se mukautuu ja kiinnittyy leukaluuhun muutamassa kuukaudessa (osseointegraatio).

Hammaslääkäriasema Helmiäisessä käytetään ainoastaan kliinisesti tutkittuja Straumann– ja Nobel Biocare -implantteja, joiden laatuun ja kestävyyteen voi luottaa.

Hammasimplantti paikalleen millintarkasti

Kesällä 2020 Helmiäisen implanttihoidoissa siirryttiin seuraavalle tasolle uuden laitehankinnan myötä. Jatkossa hammasimplantti voidaan asemoida oikeille paikoilleen millintarkasti implanttinavigaattorin avulla.

Varsinaisessa implantin laittamisessa ei ole muuttunut mikään.
Navigaattoriavusteisuus vaikuttaa kuitenkin seuraavilla tavoilla:

  • luusiirteitä tarvitaan entistä vähemmän
  • protetiikka kestää entistä pidempään
  • potilasturvallisuus lisääntyy ja komplikaatiot vähenevät, kun kudosten tilanne voidaan ennakoida koko toimenpiteen ajan

”Navigaattorin ansiosta toimenpide voidaan kohdistaa millintarkasti oikeaan paikkaan”, kertoo hammaslääkäri Ville Männistö.

hammasimplantti Tampere hammasimplantit Tampere

Millainen on ihanteellinen implanttiasiakas?

Hammasimplantti toimii parhaiten, kun asiakas

  • pitää hyvää huolta suunterveydestään
  • voi riittävän hyvin – mahdollisien perussairauksien, esim. diabeteksen, tulisi olla hoitotasapainossa
  • ei kärsi iensairauksista
  • ei tupakoi
  • ei ole enää kasvuiässä

Implantointialueella tulee olla riittävästi omaa luuta. Luun määrää voidaan lisätä käyttämällä keinoluuta tai siirtämällä potilaan omaa luuta toisesta paikasta. Joskus tarvitaan sekä keinoluuta että luusiirrettä.

Monipuolinen toimenpide

Hammasimplantti tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja. Yksi puuttuva hammas korjataan yhdellä hampaalla. Kaksi puuttuvaa hammasta voidaan joissain tilanteissa korjata yhdellä implantilla, johon kiinnitetään kaksi hammasta. Kolme puuttuvaa hammasta voidaan korvata kahdella implantilla ja niiden varaan kiinnitetyillä kolmella hampaalla.

Muutamalla strategisesti sijoitetulla implantilla ja niiden varaan rakennetuilla hampailla voidaan korjata laajojakin puutoksia. Jos olet menettänyt kaikki hampaasi, voidaan puutos korvata koko leuan pituisella sillalla tai muutaman implantin varaan kiinnitettävällä, irroitettavalla neppariproteesilla.

Hammasimplantit Tampere

Kiinnostaako hammasimplantti?

Implanttihoito on usein monivaiheinen prosessi, jonka aikana hammaslääkärissä käydään muutamia kertoja.

Hammaslääkäri Ville Männistön maksuton implanttikonsultaatio on hyvä paikka aloittaa implantoinnin harkinta tai suunnittelu. Ajan veloituksettomaan implanttikonsultaatioon voit varata alla olevia linkkejä napauttamalla.

Hammasimplantti navigaattori

Lue lisää implantoinnista